Why evert the eyelids?

zondag 26 juni 2022 van 16:30 tot 17:30

Wat is het belang van een gezond ooglid bij het dragen van contactlenzen en hoe kunnen we dit het beste beoordelen in de klinische praktijk?

Deze sessie onderzoekt de associaties tussen de klinische kenmerken van de oogleden en het comfort van contactlenzen. De oogleden spelen een belangrijke rol tijdens het dragen van contactlenzen. Enkele bekende klinische aspecten van de oogleden, waaronder gezonde ooglidranden, de klieren van Meibom, en palpebrale conjunctiva dragen allemaal bij aan een langer draagcomfort. Een verlengde draagtijd, verminderde knipperfrequentie en andere (externe) druk op het oogoppervlak hebben echter een grote invloed op het succesvol dragen van contactlenzen. Aangezien we vaak weinig tijd hebben met onze patiënten, welke technieken zijn nodig om de oogleden te onderzoeken met als gevolg onze contactlenspatiënten het beste te ondersteunen? Is bijvoorbeeld het omklappen van het ooglid nodig bij elke afspraak?

Deze lezing gaat in op de rol van de oogleden bij het succesvol dragen van contactlenzen, en of ‘oogleden omklappen’ de optimale klinische techniek is om dit in de praktijk te beoordelen.

Learning goals:

  • Understand the symptoms and different eyelid clinical signs that are predictive of contact lens discomfort.
  • Understand the basic science of healthy and damaged conjunctival cells and the threshold for ocular surface damage.
  • Understand how a contact lens and factors such as the environment impact the eyelids.
  • Understand how to use clinical data to monitor and treat contact lens discomfort. 

Beschikbaar in:

Sprekers

© 2017-2022 NCC | All Rights Reserved