Consensus on Myopia

maandag 27 juni 2022 van 15:00 tot 16:00

Een sessie met de meest recente inzichten en informatie verkregen tijdens verschillende congressen over de gehele wereld. Topics die in de speciale Myopia editie van het IOVS (Investigative Ophthalmology & Visual Science) 2019 & 2021 beschreven zijn o.a.:

Defining and Classifying Myopia; Interventions for Myopia Onset and Progression; Clinical Myopia Control Trials and Instrumentation; Clinical Myopia Management Guidelines; Impact of myopia; Risk factors for myopia; Prevention of myopia.

Door de toename van myopie bij kinderen en jongeren en het groeiende aanbod van interventies was er een noodzaak om een evidence based richtlijnen op te stellen. In 2019 verschenen daarom 7 white papers namens de International Myopia Institute (IMI) in het tijdschrift Investigate Ophthalmology & Visual Science (IOVS).

Het IMI is een groep internationale experts die is samengesteld om op basis van de nieuwste onderzoeksresultaten aanbevelingen in classificaties, patiënt management en onderzoeken kenbaar te maken voor o.a. oogzorgprofessionals.

Als extra toegifte zal er tijdens deze sessie ook highlights van de tweede editie van de IMI White Papers (2021) getoond worden met meer nieuwe en interessante topics op het gebied van myopie management, zoals: de impact, de risicofactoren en preventie van myopie.

In deze sessie zullen de IMI White Papers worden besproken samen met afspraken tussen de Nederlandse verenigingen (NOG, OVN, NVvO) in combinatie met nieuwe inzichten uit lopende studies.

De deelnemer beschikt na het volgen van de sessie over de meest recente inzichten in het kader van de IMI papers in het kader van:

  • Kennis over de complicaties van (hoge) myopie
  • Herkennen van kinderen met een verhoogd risico op de ontwikkeling van myopie, het screenen van pre-myopie, lifestyle aanpassingen & gezond smartphone gebruik
  • Myopie management interventies kunnen toepassen in de praktijk
  • Interpretatie en het beoordelen van de kwaliteit van wetenschappelijk Myopie Management onderzoek.

Al met al zorgt deze sessie ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste (internationale) inzichten op het gebied van myopie management!

Beschikbaar in:

Sprekers

Moderator

© 2017-2022 NCC | All Rights Reserved