It’s a material world

maandag 27 juni 2022 van 13:30 tot 14:30

Ontwikkelingen in contactlensmaterialen en -ontwerpen in de afgelopen decennia hebben de gezondheid van het oogoppervlak en het comfort voor de drager verbeterd, maar er kunnen nog steeds veranderingen aan het oogoppervlak optreden tijdens het dragen van lenzen. Deze presentatie geeft een overzicht van fysiologische en mechanische veranderingen die verband houden met de momenteel voorgeschreven contactlenzen, met een bijzondere nadruk op gebieden die momenteel onderzoeksaandacht krijgen. Voor veranderingen die in het bijzonder worden geassocieerd met zachte contactlenzen, zullen we twee gebieden beschrijven die het opwindende potentieel hebben om ons te helpen zowel de gezondheid als het comfort bij het dragen van lenzen te verbeteren: epitheliopathie van de oogledenwisser en subklinische ontsteking van het oogoppervlak. Andere onderwerpen met betrekking tot zachte lenzen zijn onder meer knipperen, gevoeligheid van het oogoppervlak en veranderingen in de klier van Meibom, naast hypoxie die nog steeds een rol speelt in het besluitvormingsproces van hedendaagse oogzorgprofessionals. De presentatie wordt afgesloten met een bespreking van veranderingen die kunnen optreden tijdens het gebruik van starre cornea- en sclerale lenzen. Dit omvat epitheliale microcysten en bullae, corneale kleuring en neovascularisatie.

Leerdoelen

  • De presentatie en betekenis begrijpen van veranderingen aan het oogoppervlak die kunnen optreden bij moderne zachte contactlenzen. 
  • De presentatie en betekenis begrijpen van veranderingen aan het oogoppervlak die kunnen optreden bij hedendaagse harde contactlenzen van het hoornvlies. 
  • De presentatie en betekenis begrijpen van veranderingen aan het oogoppervlak die kunnen optreden bij hedendaagse sclerale contactlenzen.

Beschikbaar in:

Sprekers

© 2017-2022 NCC | All Rights Reserved