(NON) Compliance

maandag 27 juni 2022 van 09:30 tot 10:45

Compliance, of beter gezegd Non-compliance, is nog steeds een zeer actueel onderwerp in de dagelijkse praktijk. Waarom volgen consumenten onze adviezen en die van fabrikanten niet of nauwelijks op? Welke tips & tricks kunnen we gebruiken om erachter te komen of een consument de waarheid vertelt? Welke vragen dienen we te stellen en hoe komen we erachter of de consument de waarheid verteld. Wat zijn de meest recente getallen als het gaat om compliance. Hoe veilig zijn contactlenzen nu echt en kunnen we dit onderbouwen met recente studies of artikelen.
 

In deze sessie bespreken we de nieuwste kennis en inzichten over het gedrag van contactlensdragers wereldwijd. Dit als aanvulling op de educatieve strategieën gebruikt door contactlens aanpassers met de nadruk op gewoontes die zorgen voor risicofactoren en een grotere kans op complicaties.

We zullen onderwijskaders bespreken zoals het “Health Belief Model” en het “Transtheoretical Model” en hoe dit kan worden toegepast op contactlensinstructies. Ons onderzoek toont aan dat leeftijd, persoonlijkheid, lens modaliteit en de omgeving (klimaat/seizoen/reizen) van invloed zijn op eigenschappen van contactlenzen. Door ons bewust te zijn van deze invloeden kunnen we contactlensdragers gepersonaliseerde zorg bieden. Specifieke voorbeelden zoals myopiecontrole en daglens modaliteit worden getoond.

Leerdoelen:

  • Beschrijft de belangrijkste en meeste voorkomende oorzaken van non-compliance bij verschillende lens modaliteiten.
  • Leg de onderliggende oorzaken van slechte compliance uit bij verschillende groepen contactlensdragers.
  • Pas onderwijsmodellen toe voor contactlensinstructies.
  • Ontwikkel strategieën om compliance te verbeteren.
  • Vergelijk het risico versus het voordeel van contactlenzen bij kinderen.

Beschikbaar in:

Sprekers

© 2017-2022 NCC | All Rights Reserved