Laatste nieuws

07-06-2022

Programma

De start van het NCC komt dichter en dichterbij! Op 26 & 27 juni vindt het grootste contactlens congres van Europa voor het eerst sinds 2018 weer plaats.

Bekijk
het volledige programma met de sprekers en de onderwerpen. Je kunt filters gebruiken om per dag en per zaal te bekijken waar jij graag heen zou willen. En natuurlijk de exposanten die dit jaar aanwezig zullen zijn.

Er zijn fantastische nationale en internationale sprekers om je mee te nemen in de laatste ontwikkelingen in de contactlens markt. Laat je inspireren door Brian Tompkins, Philip Morgan, Karen Walsh of in een van de andere fantastische sessies.

NIEUWS, UITGELICHT 14-12-2021

NCC verplaatst naar 26 en 27 juni 2022

BELANGRIJKE MEDEDELING
Het bestuur van het NCC heeft moeten besluiten om het NCC2020 – Beyond 2020 uit te stellen. De gezondheid van zowel deelnemers als sprekers gaat boven alles. De afgelopen tijd hebben wij overleg gehad met diverse partijen en kunnen je goed nieuws melden: een nieuwe datum!

ZONDAG 26 & MAANDAG 27 JUNI 2022

Zoals we nu kunnen voorzien zal het programma en de expositie zijn originele karakter behouden. Via de website NCC2020.com houden wij je op de hoogte.

Belangrijk om te weten:

  • Je inschrijving als deelnemer blijft behouden. 
  • Exposanten ontvangen in de loop volgende week nadere informatie over de gevolgen van deze verandering.
  • HOTELKAMERS geboekt in de Koningshof: er volgt een automatisch email, je hoeft zelf geen actie te ondernemen. Hotelkamers gereserveerd via NCC website worden tegen een administratieve toeslag aangepast naar de nieuwe datum.

Via de website houden wij je op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen met betrekking tot het programma, houdt deze dus in de gaten. Voor vragen en antwoorden; check ook onze FAQ pagina.

We zien, samen met jou, uit naar juni waar we met elkaar dan echt ‘Beyond 2020’ gaan!

NIEUWS, SURVEY, UITGELICHT 21-07-2020

enquête contactlenstrends 2020

Wat zijn de trends in de contactlensbranche? Welke lenzen worden er aangepast? Om dat in kaart te brengen wordt al ruim vijftien jaar een enquête georganiseerd door Eurolens Research in Manchester.

Vorig jaar leverde de enquête gegevens op van ruim 20.000 lensaanpassingen uit 25 landen. Nederland levert al 19 (!) jaar data aan. De resultaten van deze enquête werden onder andere gepubliceerd in het januari nummer van Contact Lens Spectrum en tevens in de Nederlandse optiek media. Wat is er veranderd in die 19 jaar? Wat opvalt is dat we nog steeds kampioen zijn in het aanpassen van vormstabiel, de gemiddelde leeftijd langzaam wat omhoog kruipt (van 33 naar net geen 39 jaar), maar ook het aantal multifocale aanpassingen toeneemt (van 12% naar 26%). Het percentage MPS vloeistoffen en de keuze voor maandlenzen lijkt stabiel, maar wellicht heeft het ‘nieuwe normaal’ waarin we tegenwoordig leven daar verandering in gebracht.

Mede daarom zijn we op zoek naar de aanpas cijfers over 2020 hopen we van harte op uw medewerking in het registreren van de eerste 10 aanpassingen die u doet na het ontvangen van het formulier. Wij vragen u vriendelijk het enquêteformulier zo snel mogelijk te retourneren, maar uiterlijk voor 30 september 2020 (ook als de tien aanpassingen nog niet zijn volbracht). Voor alle duidelijkheid: de gegevens van de enquête zijn volledig anoniem, en worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Dit jaar kan er op twee verschillende manieren worden ingezonden:

  1. Door middel van het invullen van het online formulier: http://nl.contactlensprescribing.com/
  2. Door middel van het printen van het ‘klassieke’ invulformulier, in te vullen en vervolgens te sturen naar onderstaand postadres of in te scannen en te mail naar [email protected]

Alvast hartelijk dank, uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Mulder
Programma Directeur NCC

Postadres
HU Klinieken Hogeschool Utrecht
Tav Jeroen Mulder
Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht

Photocredits: Niek Beck

NIEUWS, SURVEY, UITGELICHT 15-10-2019

Enquête Contactlens Trends 2019

Wat zijn de trends in de contactlensbranche? Welke lenzen worden er aangepast? Om dat in kaart te brengen wordt al ruim vijftien jaar een enquête georganiseerd door Eurolens Research in Manchester. Enquêteformulieren gaan naar 1000 contactlensspecialisten in elk land dat meedoet.

Vorig jaar leverde de enquête gegevens op van ruim 24.000 lensaanpassingen uit 47 landen. Nederland was daarbij traditiegetrouw uitstekend vertegenwoordigd qua inzendingen. De resultaten van deze enquête worden onder andere gepubliceerd in het januarinummer van Contact Lens Spectrum (www.clspectrum.com) en tevens in de Nederlandse optiek media. Ook tijdens het aankomende NCC congres zal er regelmatig gerefereerd worden aan deze data.

Om de meest recente informatie te hebben over 2019 hopen we van harte op uw medewerking in het registreren van de eerste 10 aanpassingen die u doet na het ontvangen van het formulier. Wij vragen u vriendelijk het enquêteformulier zo snel mogelijk te retourneren, maar uiterlijk voor 1 november 2019 (ook als de tien aanpassingen nog niet zijn volbracht). Voor alle duidelijkheid: de gegevens van de enquête zijn volledig anoniem, en worden niet voor commerciële doeleinden gebruikt.

Dit jaar kan er op twee verschillende manieren worden ingezonden:
1. Door middel van het invullen van het Excel sheet: 
2019 Enquete Contactlens Trends Excel
Welke vervolgens kan worden gemaild naar: [email protected].

2. Door middel van het printen van het ‘klassieke’ invulformulier en dit te printen, in te vullen en vervolgens te sturen naar onderstaand postadres of in te scannen en te mail naar [email protected]

Alvast hartelijk dank, uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Mulder
Programma Directeur NCC2020

Postadres
HU Klinieken Hogeschool Utrecht
Tav Jeroen Mulder
Bolognalaan 101
3584 CJ Utrecht

Photocredits: Niek Beck

NIEUWS, UITGELICHT 17-09-2019

Jubileumlezing Eef van der Worp – kijkt 6 maanden voor NCC 2020 vast vooruit!

Precies een half jaar voordat het circus-NCC weer in Veldhoven neerstrijkt, kijkt Eef van der Worp vast vooruit. Een van de meest aansprekende items in Veldhoven volgend jaar zal ongetwijfeld myopie-management zijn. Dit is ook – niet geheel toevallig – één van de drie onderwerpen in het drieluik in het Theater aan de Slinger in Houten op 23 september.

MYOPIE & DE VAR
Een rode draad door de afgelopen ‘NCCs’ is telkens myopie en myopie-management geweest. Telkens komen er kleine puzzelstukjes bij, maar nog steeds is er ook veel onduidelijkheid. In heetst van de strijd, en omdat er soms snel een oordeel moet worden gegeven – zitten we wel eens mis met de beoordeling van de situatie, en worden er wel eens dingen geroepen die later – ‘bij het terugzien van de beelden’ – iets anders geïnterpreteerd hadden en moeten worden. Waar kennen we dit van? Juist – van de VAR – de video assistant referee (VAR), die zijn intrede in het internationale voetbal heeft gemaakt.

Laten we nu eens een ‘VAR’ toepassen op myopie-beheersing. Even pas op de plaats, de beelden (en literatuur) terugkijken – en een goed afgewogen oordeel vellen. Zelfs de VAR is niet perfect zullen voetbalkenners u vertellen, maar het oordeel is beter uitgebalanceerd dan de opportunistische beoordeling die in het heetst van de strijd gemaakt wordt meestal. Zeker als we ‘de Beelden’ met zijn allen beoordelen. Dit laatste is onder andere eerder dit jaar in Las Vegas aan bod gekomen op het Global Specialty Lens Symposium. Waarvan hier (op 23-9) verslag.

LIVE UIT LAS VEGAS – MANCHESTER – TOKYO
Mark Bullimore stelde op de BCLA in Manchester en in een recente publicatie dat ‘elke dioptrie telt’ en ‘we moeten ons niet alleen blindstaren op min 6 of hoger’. Het gaat direct om de kans op slechtziendheid – maar eigenlijk veel meer over ‘quality of life’, visueel gezien. Tevens op de BLCA: elke 40 minuten extra buitenspelen remt myopie met 11-18%, bij 80 minuten zou dit zelfs oplopen tot 50% (Nicola Logan). Wees wel héél voorzichtig met de voorlichting richting myopen en hun ouders, stelt Sarah Morgen. Door verkeerd woordgebruik kunnen we snel angst creëren en verkeerde verwachtingspatronen. Eén van de meest veelbelovende optische mogelijkheden naast orthokeratologie, is de zachte multifocale (center distance) lens. Maar klopt dit allemaal, en wat is onze boodschap naar de (jong-) myoop?

Eef van der Worp zal hier een voorschot op nemen, en Karin Teuben zal bijna ‘live’ vanuit Tokyo de laatste ontwikkelingen met ons delen van de 17th International Myopia Conference, welke midden September plaatsvindt.

THEATER AAN DE SLINGER
Eef van der Worp is van augustus 1969 – precies 50 jaar geleden dus – en begon 25 jaar geleden met les en lezingen geven: vandaar ‘
What the V*K, 25 jaar in het V*K’. Ook al wordt het gezellig op 23-9 met de nodige entertainment en muziek, het wordt ook weer geen ‘walk in the park’! Er zijn serieuze studiepunten te verdienen, en er worden serieuze onderwerpen aangesneden. Dit zijn stuk voor stuk onderwerpen die zeer actueel zijn en om dit te illustreren, naast myopie gaat het over cornea topografie (en topografie van het hele oog), de irregulaire cornea (en hoe hier een lens op aan te passen), en het laatste nieuws over het aanpassen van zachte lenzen, met voor het eerst de sagittahoogten álle zachte lenzen op de markt (van daglens tot torisch) in kaart gebracht, en nog nooit buiten Noord-America gepresenteerd. Komt dat zien!

Schrijf u snel in, de deadline voor de inschrijving is al snel. Er zijn 2 KP en 2 KAPIZ studiepunten te verdienen. Iedereen is welkom – de jubileumavond zal een mooie mix zijn van inhoudelijke verdieping, met voor ieder wat wils.

Jubileumlezing – De Stand van Zaken rond Myopie – Inschrijven

© 2017-2022 NCC | All Rights Reserved