Imke Jacobs

Imke Jacobs heeft in 2018 de optometrie opleiding afgerond en is sindsdien werkzaam in zowel de optiek (Jongen opticiens & optometrie in Heerlen) als in het ziekenhuis (Zuyderland Eyescan Sittard-Geleen en Heerlen). Beide kanten in het optometrievak triggeren haar. Zij verdiept zich graag in verschillende soorten pathologieën  van het oog, maar haar liefde voor techniek én gezondheid kan zij uitoefenen op het gebied van contactlenzen. Sinds 2018 zit zij in de Contactlenzen Commissie van de OVN waar hard gewerkt wordt aan richtlijnen/protocollen en bijscholingen over contactlenzen.

Sessies

The Story of Comfort

zondag 26 juni 2022 09:30 - 10:45

Doorheen de geschiedenis van contactlenzen hebben we nieuwe dragers verwelkomd met een glimlach en open armen, maar tegelijkertijd nemen we via de draaideuren van onze praktijk afscheid van bestaande dragers terwijl we onze schouders ophalen. We hebben ons best gedaan en de beste lenzen aangepast, dus wat hadden we anders kunnen doen? Trek een stoel erbij, zit u comfortabel? Laten we dan beginnen... 

Tijdens deze lezing vieren we contactlenzen en onderzoeken we hoever we zijn gekomen met innovatie in materialen van zachte lenzen. Omdat de levensstijl en verwachtingen van het oogoppervlak hoger zijn dan ooit tevoren, zullen we ook het concept van 'comfort' in contactlenzen onderzoeken en bekijken hoe problemen met het oogoppervlak systematisch kunnen worden aangepakt in de praktijk. De sessie is bedoeld om inzicht te geven in de ervaringen van de contactlensdrager om ons te helpen de juiste vragen te stellen, zodat we meer waarde kunnen hechten aan de nazorgafspraak. We streven ernaar alle oogzorgspecialisten in staat te stellen een verschil te maken, zodat nieuwe en bestaande dragers van zachte lenzen het best kunnen worden voorkomen dat ze in de typische patronen van het uitvallen van contactlenzen vallen.

Lees meer