Richard Smith

Richard Smith is Hoofd van Professional Services EMEA, India en Canada bij Bausch + Lomb Vision Care. Richard heeft meer dan 20 jaar ervaring in de optieksector en heeft eerder gewerkt in verschillende leidinggevende functies voor hij zich aansloot bij Bausch + Lomb in 2015. In zijn rol als Hoofd van Professional Affairs leidt hij de strategische ontwikkelingen en professionele ondersteuning over de verschillende regio's. Hij werkt nauw samen met de internationale marketing- en commerciële teams. Richard heeft een passie voor communicatie, persoonlijke ontwikkeling en gedragsverandering. 

Sessies

Sponsor track (1)

zondag 26 juni 2022 11:15 - 12:15

Johnson & Johnson - Greg Dingeldein, 11:15 - 11:32
Altijd al willen weten wat de relatie is tussen origami en Multifocale contactlenzen? In deze sponsor sessie zullen wij uit de doeken doen hoe eenvoudig het is om met het innovatieve Pupil Optimized Design van onze ACUVUE® Multifocale contactlenzen en een simpel stappenplan succes te behalen. Laat u verrassen in deze sprankelende lezing.

Bausch + Lomb - 11:35 - 11:52
ComfortFeel Technology, a Game Changer!
De spelregels veranderen voor contactlensdragers. Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen…  De gezondheid van de oculaire omgeving behouden is een essentiële voorwaarde voor het comfortabel dragen van contactlenzen. Maar hoe doen we dat? Hoe beschermen we de homeostase van de traanfilm?
In deze sessie vertellen we hoe wij ons hebben laten inspireren door het TFOS DEWS II rapport voor de ontwikkeling van de ComfortFeel Technologie. We tonen u hoe wij het spel veranderen.

MarkEnnovy - 11:55 - 12:12
Eye growth matter 

De presentatie zal een samenvatting geven van de mogelijkheden en trends in Myopia Management en de voorspelde groei tegen 2050. Ook zal de aandacht worden gevestigd op de mogelijkheden van Myopia Managlement voor de beroepsbeoefenaar om Myopia te beheren en zal ingaan op de beschikbare hulpmiddelen en handleidingen die kunnen worden gebruikt.

Lees meer

The Story of Comfort

zondag 26 juni 2022 09:30 - 10:45

Doorheen de geschiedenis van contactlenzen hebben we nieuwe dragers verwelkomd met een glimlach en open armen, maar tegelijkertijd nemen we via de draaideuren van onze praktijk afscheid van bestaande dragers terwijl we onze schouders ophalen. We hebben ons best gedaan en de beste lenzen aangepast, dus wat hadden we anders kunnen doen? Trek een stoel erbij, zit u comfortabel? Laten we dan beginnen... 

Tijdens deze lezing vieren we contactlenzen en onderzoeken we hoever we zijn gekomen met innovatie in materialen van zachte lenzen. Omdat de levensstijl en verwachtingen van het oogoppervlak hoger zijn dan ooit tevoren, zullen we ook het concept van 'comfort' in contactlenzen onderzoeken en bekijken hoe problemen met het oogoppervlak systematisch kunnen worden aangepakt in de praktijk. De sessie is bedoeld om inzicht te geven in de ervaringen van de contactlensdrager om ons te helpen de juiste vragen te stellen, zodat we meer waarde kunnen hechten aan de nazorgafspraak. We streven ernaar alle oogzorgspecialisten in staat te stellen een verschil te maken, zodat nieuwe en bestaande dragers van zachte lenzen het best kunnen worden voorkomen dat ze in de typische patronen van het uitvallen van contactlenzen vallen.

Lees meer