Dave Block

Dave Block studeerde behaalde zijn diploma opticien en contactlensspecialist aan Gilde Opleidingen te Roermond in 2006 en 2008. Met een gezonde interesse voor het oogheelkundige deel van ons mooie vak werkte hij diverse jaren onder oogarts dr. Maresa von Mierlobensteyn. Hier specialiseerde hij zich in zowel voorste oogsegment problematiek, met name droge ogen en andere traanfilm gerelateerde problematiek, alsmede in het achterste oogsegment. In 2019 behaalde hij zijn fellowship en specialisatie droge ogen aan de BCLA. In 2021 behaalde hij specialisatie myopie management. Na 15 jaar in de optiek te hebben gewerkt maakte Dave de overstap in 2018 naar Alcon waar hij werkt als Professional Affairs Manager. Naast zijn functie als Professional Affairs Manager is hij redacteur voor contactlens inside en neemt hij deel in de constructie commissie contactlens examens van SOESV. 

Sessies

Communiceren in de praktijk

zondag 26 juni 2022 13:30 - 14:30

Oogzorgspecialisten hebben de moeilijke taak om voorschriften te verstrekken, te screenen op oogaandoeningen en ziektes, maar ook de inkomsten voor hun kliniek te verhogen door middel van de verkoop van brillen, contactlenzen en andere producten. Is het mogelijk om een paramedisch beroep goed uit te voeren terwijl u tegelijkertijd ook de verkoper bent van allerlei gerelateerde oogproducten? Dit zou namelijk een ethisch dilemma kunnen creëren.

Deze sessie bespreekt enkele van de mogelijke ethische dilemma's waarmee we als oogzorgbeoefenaars in de klinische praktijk worden geconfronteerd. Het panel, bestaande uit fabrikanten van contactlenzen en een communicatiespecialist, zal aan de hand van casestudies manieren bespreken om u te ondersteunen in de praktijk. Hoe kunnen we het beste uitstekend comfort, zicht en gezondheid aanbieden aan onze patiënten, maar tegelijkertijd ook evidence-based en ethisch voorschrijven?

Lees meer