Floortje Fischer de Brabander

Floortje is optometrist met 15 jaar ervaring in de optometrie en contactlenspraktijk. Deze ervaring omvat het aanmeten van alle soorten contactlenzen, optometrische onderzoeken, oogkeuringen voor piloten en het onderzoeken en begeleiden van klanten op het gebied van refractieve chirurgie. Daarnaast onderhield ze de contacten met leveranciers, het opzetten van een private label lijn en werkwijze en management van contactlens praktijken. Sinds 2019 is zij werkzaam als Professional services manager BeNeLux bij CooperVision waarbij zij dagelijks de ervaringen uit de praktijk gebruikt om oogzorgspecialisten te trainen, van technische informatie te voorzien en aanpas technische vragen te beantwoorden.

Sessies

Communiceren in de praktijk

zondag 26 juni 2022 13:30 - 14:30

Oogzorgspecialisten hebben de moeilijke taak om voorschriften te verstrekken, te screenen op oogaandoeningen en ziektes, maar ook de inkomsten voor hun kliniek te verhogen door middel van de verkoop van brillen, contactlenzen en andere producten. Is het mogelijk om een paramedisch beroep goed uit te voeren terwijl u tegelijkertijd ook de verkoper bent van allerlei gerelateerde oogproducten? Dit zou namelijk een ethisch dilemma kunnen creëren.

Deze sessie bespreekt enkele van de mogelijke ethische dilemma's waarmee we als oogzorgbeoefenaars in de klinische praktijk worden geconfronteerd. Het panel, bestaande uit fabrikanten van contactlenzen en een communicatiespecialist, zal aan de hand van casestudies manieren bespreken om u te ondersteunen in de praktijk. Hoe kunnen we het beste uitstekend comfort, zicht en gezondheid aanbieden aan onze patiënten, maar tegelijkertijd ook evidence-based en ethisch voorschrijven?

Lees meer