Tijl van Mierlo

Tijl Van Mierlo is Professional Relations Manager Benelux bij Bausch + Lomb Vision Care. Naast zijn rol bij Bausch + Lomb is Tijl actief als docent Contactologie aan de Odisee Hogeschool in Brussel en is hij raadgever bij de APOOB (Algemene Professionele Opticiens- en Optometristenbond van België). Tijl heeft een grote voorliefde voor professionele educatie en technologie in de contactlenspraktijk. 

Sessies

Communiceren in de praktijk

zondag 26 juni 2022 13:30 - 14:30

Oogzorgspecialisten hebben de moeilijke taak om voorschriften te verstrekken, te screenen op oogaandoeningen en ziektes, maar ook de inkomsten voor hun kliniek te verhogen door middel van de verkoop van brillen, contactlenzen en andere producten. Is het mogelijk om een paramedisch beroep goed uit te voeren terwijl u tegelijkertijd ook de verkoper bent van allerlei gerelateerde oogproducten? Dit zou namelijk een ethisch dilemma kunnen creëren.

Deze sessie bespreekt enkele van de mogelijke ethische dilemma's waarmee we als oogzorgbeoefenaars in de klinische praktijk worden geconfronteerd. Het panel, bestaande uit fabrikanten van contactlenzen en een communicatiespecialist, zal aan de hand van casestudies manieren bespreken om u te ondersteunen in de praktijk. Hoe kunnen we het beste uitstekend comfort, zicht en gezondheid aanbieden aan onze patiënten, maar tegelijkertijd ook evidence-based en ethisch voorschrijven?

Lees meer

Sponsor track (1)

zondag 26 juni 2022 11:15 - 12:15

Johnson & Johnson - Greg Dingeldein, 11:15 - 11:32
Altijd al willen weten wat de relatie is tussen origami en Multifocale contactlenzen? In deze sponsor sessie zullen wij uit de doeken doen hoe eenvoudig het is om met het innovatieve Pupil Optimized Design van onze ACUVUE® Multifocale contactlenzen en een simpel stappenplan succes te behalen. Laat u verrassen in deze sprankelende lezing.

Bausch + Lomb - 11:35 - 11:52
ComfortFeel Technology, a Game Changer!
De spelregels veranderen voor contactlensdragers. Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen…  De gezondheid van de oculaire omgeving behouden is een essentiële voorwaarde voor het comfortabel dragen van contactlenzen. Maar hoe doen we dat? Hoe beschermen we de homeostase van de traanfilm?
In deze sessie vertellen we hoe wij ons hebben laten inspireren door het TFOS DEWS II rapport voor de ontwikkeling van de ComfortFeel Technologie. We tonen u hoe wij het spel veranderen.

MarkEnnovy - 11:55 - 12:12
Eye growth matter 

De presentatie zal een samenvatting geven van de mogelijkheden en trends in Myopia Management en de voorspelde groei tegen 2050. Ook zal de aandacht worden gevestigd op de mogelijkheden van Myopia Managlement voor de beroepsbeoefenaar om Myopia te beheren en zal ingaan op de beschikbare hulpmiddelen en handleidingen die kunnen worden gebruikt.

Lees meer