Merel Kanters

In 2002 ontving Merel Kanters haar diploma opticien aan het ROC Zadkine college in Rotterdam. Opvolgend studeerde zij als optometrist af in 2007 aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast behaalde Merel haar MSc in Managementwetenschappen in april 2022. Tijdens en na haar studie is Merel ruim 10 jaar werkzaam geweest in de optiek als opticien, contactlensspecialist en optometrist. Daarnaast heeft Merel 3 jaar lesgegeven aan de Hogeschool Utrecht als docent optiek en contactlenzen en geeft zij ook vandaag de dag praktijklessen. Van 2012 tot 2018 is Merel actief geweest als Manager Professional Affairs Benelux bij Alcon vision care. Omdat de praktijk is waar het allemaal gebeurt combineerde Merel vanaf juli 2018 haar werkzaamheden als optometrist bij Van Der Leeuw Optiek in Delft met het schrijven van artikelen en het geven van advies en trainingen. 

Vanaf april 2021 is Merel gestart als Technical Sales Consultant bij CooperVision Specialty EyeCare in Eerbeek. In deze rol geeft Merel binnen intern en extern advies en training met als doel positief bij te dragen aan de groei en innovatie op het gebied van speciale contactlenzen binnen de maatwerk praktijk.

 

Sessies

Sponsor track (2)

zondag 26 juni 2022 15:00 - 16:00

CooperVision Specialty EyeCare, Ad van Wijngaarden en Merel Kanters - 15:00-15:17
CooperVision Specialty EyeCare is de expert op het gebied van maatwerk oplossingen voor de contactlenspraktijk. Niet alleen op het gebied van de productie en ontwikkeling van contactlenzen maar ook op het gebied van training, innovatie, marketing en expertise! Tijdens deze lezing presenteren Merel en Ad de belangrijkste succesfactoren voor de maatwerkpraktijk en partnership die CooperVision Specialty EyeCare de maatwerk specialist kan bieden. Ook wordt er een sneak preview gepresenteerd van het nieuw ontwikkelde Myopie Management rapport dat in samenwerking met het oogfonds uitgevoerd is en de maatschappelijke en economische impact van Myopie weergeeft in Nederland. 

Cooper Vision, Katherine Teblick - 15:20-15:37
Tijdens deze sessie volgen we Emma tijdens verschillende fases van haar leven. Hierbij worden producten besproken die passen bij de verschillende fases met hun technologie en toepassing. Passend bij ons nieuwe thema: Improving Lives, One person at a Time.

Alcon, spreker - 15:40-15:57
Discover how exceptional comfort meets exceptional stability…… TOTALly worth it!

Lees meer