Yvette Waddel

Yvette Waddell is de CEO van BHVI en Brien Holden Foundation. Yvette verving professor Brien Holden in de raad van bestuur van BHVI in juli 2015.
Yvette was CEO van Viscorp Pty Ltd, het commercialiseringsbedrijf dat is opgericht om intellectueel eigendom gegenereerd door Vision CRC-programma's te beheren en te commercialiseren. 
Yvette is afgestudeerd aan de University of New South Wales, Australië en heeft een MBA behaald bij AGSM aan de UNSW Business School. Ze is afgestudeerd aan het Australian Institute of Company Directors en werd in 2016 erkend als een van de meest invloedrijke vrouwen in de optiek door Vision Monday, een toonaangevend wereldwijd tijdschrift voor de optische industrie.

Sessies

Sponsor track (1)

zondag 26 juni 2022 11:15 - 12:15

Johnson & Johnson - Greg Dingeldein, 11:15 - 11:32
Altijd al willen weten wat de relatie is tussen origami en Multifocale contactlenzen? In deze sponsor sessie zullen wij uit de doeken doen hoe eenvoudig het is om met het innovatieve Pupil Optimized Design van onze ACUVUE® Multifocale contactlenzen en een simpel stappenplan succes te behalen. Laat u verrassen in deze sprankelende lezing.

Bausch + Lomb - 11:35 - 11:52
ComfortFeel Technology, a Game Changer!
De spelregels veranderen voor contactlensdragers. Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen…  De gezondheid van de oculaire omgeving behouden is een essentiële voorwaarde voor het comfortabel dragen van contactlenzen. Maar hoe doen we dat? Hoe beschermen we de homeostase van de traanfilm?
In deze sessie vertellen we hoe wij ons hebben laten inspireren door het TFOS DEWS II rapport voor de ontwikkeling van de ComfortFeel Technologie. We tonen u hoe wij het spel veranderen.

MarkEnnovy - 11:55 - 12:12
Eye growth matter 

De presentatie zal een samenvatting geven van de mogelijkheden en trends in Myopia Management en de voorspelde groei tegen 2050. Ook zal de aandacht worden gevestigd op de mogelijkheden van Myopia Managlement voor de beroepsbeoefenaar om Myopia te beheren en zal ingaan op de beschikbare hulpmiddelen en handleidingen die kunnen worden gebruikt.

Lees meer

Sponsor track (3)

maandag 27 juni 2022 11:15 - 12:15

Menicon, Anthoinette Jothmann - 11:15 - 11:32
Myopie controle in de praktijk

Myopie controle is een belangrijk onderwerp, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar op welke manier pak je dit aan in de praktijk? De ervaring leert dat hoe beter iedereen in de winkel geïnformeerd is aangaande dit onderwerp, hoe eenvoudiger het is om klanten mee te nemen in het belang van myopie controle. Dat betekent dat het onderwerp ook besproken moet worden buiten de refractieruimte. Bij Menicon besteden we daar, samen met onze klanten, extra veel aandacht aan middels winkeltrainingen en een Menicon Bloom marketingcampagne met effectieve social media mogelijkheden.
Website Menicon

TrueBlue Optics, Yvette Waddel - 11:35-11:52
Extended Depth of Focus design (EDOF)‚Äč

Yvette laat het principe zien van het Extended Depth of Focus design en hoe dit nu exact werkt. Wat zijn de voordelen van dit type lens en hoe het lensontwerp aan te meten wordt voor het meest effectieve gebruik voor de client. 

Ercon, Bianca Schut - 11:55-12:12
‘Geen gekleurde bril’

Als contactlensleverancier vinden we het belangrijk u goed en onafhankelijk te informeren. De komende periode zal Ercon daarom webinars organiseren over algemene onderwerpen, dus zonder gekleurde bril op, om zo uw kennis verder te verrijken. Het eerste webinar zal gaan over het aanpassen van ‘gekleurde contactlenzen’ om visueel discomfort bij uw cliënt te reduceren; in veel gevallen een sublieme oplossing waar in de praktijk niet zo snel aan wordt gedacht. In deze korte lezing lichten we graag een tipje van de sluier; u bent van harte welkom om hiervan (onze) getuige te zijn.  

Lees meer