Anthoinette Jothmann

Anthoinette Jothmann is contactlensspecialist met zeer veel ervaring in het aanpassen van harde en zachte contactlenzen. Naast haar werk in de praktijk is ze ook altijd actief betrokken geweest bij het testen en introduceren van nieuwe contactlenzen, gaf ze regelmatig trainingen en presentaties en droeg ze vaak bij aan artikelen in de vakbladen. Na jaren als manager van de lensafdeling bij Sandmann Optiek te hebben gewerkt, heeft ze recent de overstap gemaakt naar Menicon. Daar werkt ze als Business Development Manager Myopia Control. Ze helpt klanten bij hun visie en praktische invulling op het gebied van myopie controle. 

Sessies

Sponsor track (3)

maandag 27 juni 2022 11:15 - 12:15

Menicon, Anthoinette Jothmann - 11:15 - 11:32
Myopie controle in de praktijk

Myopie controle is een belangrijk onderwerp, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar op welke manier pak je dit aan in de praktijk? De ervaring leert dat hoe beter iedereen in de winkel geïnformeerd is aangaande dit onderwerp, hoe eenvoudiger het is om klanten mee te nemen in het belang van myopie controle. Dat betekent dat het onderwerp ook besproken moet worden buiten de refractieruimte. Bij Menicon besteden we daar, samen met onze klanten, extra veel aandacht aan middels winkeltrainingen en een Menicon Bloom marketingcampagne met effectieve social media mogelijkheden.
Website Menicon

TrueBlue Optics, Yvette Waddel - 11:35-11:52
Extended Depth of Focus design (EDOF)‚Äč

Yvette laat het principe zien van het Extended Depth of Focus design en hoe dit nu exact werkt. Wat zijn de voordelen van dit type lens en hoe het lensontwerp aan te meten wordt voor het meest effectieve gebruik voor de client. 

Ercon, Bianca Schut - 11:55-12:12
‘Geen gekleurde bril’

Als contactlensleverancier vinden we het belangrijk u goed en onafhankelijk te informeren. De komende periode zal Ercon daarom webinars organiseren over algemene onderwerpen, dus zonder gekleurde bril op, om zo uw kennis verder te verrijken. Het eerste webinar zal gaan over het aanpassen van ‘gekleurde contactlenzen’ om visueel discomfort bij uw cliënt te reduceren; in veel gevallen een sublieme oplossing waar in de praktijk niet zo snel aan wordt gedacht. In deze korte lezing lichten we graag een tipje van de sluier; u bent van harte welkom om hiervan (onze) getuige te zijn.  

Lees meer