Bianca Schut

Na het behalen van haar diploma aan de contactlensopleiding deed Bianca Schut ervaring op in verschillende contactlenspraktijken. In 2014 is zij als optometrist afgestudeerd aan de Hogeschool te Utrecht. 

Door haar sterke voorliefde voor het aanpassen van contactlenzen en het plezier dat zij ervaart bij het overbrengen van haar kennis en ervaring is zij jarenlang werkzaam geweest als adviseur bij een contactlensleverancier. Op dit moment bekleedt ze de functie van docent optiek en contactlenzen bij het Deltion College te Zwolle en is zij werkzaam als Contactlens Consulent voor Ercon Contactlenzen & Consultancy.

Daarnaast is zij sinds 2018 lid van de commissie contactlenzen van de Optometristen Vereniging Nederland. 

Sessies

Sponsor track (3)

maandag 27 juni 2022 11:15 - 12:15

Menicon, Anthoinette Jothmann - 11:15 - 11:32
Myopie controle in de praktijk

Myopie controle is een belangrijk onderwerp, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar op welke manier pak je dit aan in de praktijk? De ervaring leert dat hoe beter iedereen in de winkel geïnformeerd is aangaande dit onderwerp, hoe eenvoudiger het is om klanten mee te nemen in het belang van myopie controle. Dat betekent dat het onderwerp ook besproken moet worden buiten de refractieruimte. Bij Menicon besteden we daar, samen met onze klanten, extra veel aandacht aan middels winkeltrainingen en een Menicon Bloom marketingcampagne met effectieve social media mogelijkheden.
Website Menicon

TrueBlue Optics, Yvette Waddel - 11:35-11:52
Extended Depth of Focus design (EDOF)‚Äč

Yvette laat het principe zien van het Extended Depth of Focus design en hoe dit nu exact werkt. Wat zijn de voordelen van dit type lens en hoe het lensontwerp aan te meten wordt voor het meest effectieve gebruik voor de client. 

Ercon, Bianca Schut - 11:55-12:12
‘Geen gekleurde bril’

Als contactlensleverancier vinden we het belangrijk u goed en onafhankelijk te informeren. De komende periode zal Ercon daarom webinars organiseren over algemene onderwerpen, dus zonder gekleurde bril op, om zo uw kennis verder te verrijken. Het eerste webinar zal gaan over het aanpassen van ‘gekleurde contactlenzen’ om visueel discomfort bij uw cliënt te reduceren; in veel gevallen een sublieme oplossing waar in de praktijk niet zo snel aan wordt gedacht. In deze korte lezing lichten we graag een tipje van de sluier; u bent van harte welkom om hiervan (onze) getuige te zijn.  

Lees meer

Top(o)tips voor de contactlenspraktijk

maandag 27 juni 2022 15:00 - 16:00

Leun lekker achterover en geniet van een uur dat bol staat van nuttige en grafisch onderbouwde praktijkvoorbeelden die je nieuwe inzichten bieden voor in je eigen contactlenspraktijk. Aan het einde van deze lezing heb je praktische informatie gekregen over het omdenken van corneamappen naar lenspassingen en weet je op welke manier de index-waarden van de corneatopograaf helpend kunnen zijn bij de eerste lenskeuze. Eén ding is zeker; na het volgen van deze verdiepende lezing ben je weer helemaal op de hoogte! 

Lees meer