Philip Morgan

Philip Morgan is Hoogleraar Optometrie, Hoofd Optometrie, plaatsvervangend Hoofd van de afdeling Farmacie en Optometrie en Directeur van Eurolens Research aan de Universiteit van Manchester. Hij is ook adjunct-professor aan de UNSW Sydney. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresses hebben betrekking op de klinische prestaties van contactlenzen en hij doceert over hetzelfde vakgebied op bachelor- en postdoctoraal niveau. Sinds 1996 leidt hij een jaarlijks internationaal onderzoek naar trends in het voorschrijven van contactlenzen. Philip is voorzitter van zowel de International Association of Contact Lens Educators als de Manchester Statistical Society, en is Immediate Past President van de International Society for Contact Lens Research. Hij is erelid van de UK Association of Contact Lens Manufacturers, Fellow van de American Academy of Optometry en de British Contact Lens Association, en lid van het UK College of Optometrists. Philip was de BCLA-medaillewinnaar in 2014, BCLA Pioneer's Lecturer in 2015 en de winnaar van de Max Schapero Award 2019 van de American Academy of Optometry. Hij is voormalig voorzitter en secretaris van de Northern Optometric Society in Manchester, en is de coördinator van het UK optometry electronic mail forum. Hij is auteur van meer dan 200 artikelen, voornamelijk met betrekking tot de klinische prestaties van contactlenzen en de aard van de Britse en internationale contactlensmarkten, en heeft in meer dan 30 landen over de hele wereld over zijn werk gesproken.
 

Sessies

It’s a material world

invloed van moderne contactlenzen op het oogoppervlakte

maandag 27 juni 2022 13:30 - 14:30

Ontwikkelingen in contactlensmaterialen en -ontwerpen in de afgelopen decennia hebben de gezondheid van het oogoppervlak en het comfort voor de drager verbeterd, maar er kunnen nog steeds veranderingen aan het oogoppervlak optreden tijdens het dragen van lenzen. Deze presentatie geeft een overzicht van fysiologische en mechanische veranderingen die verband houden met de momenteel voorgeschreven contactlenzen, met een bijzondere nadruk op gebieden die momenteel onderzoeksaandacht krijgen. Voor veranderingen die in het bijzonder worden geassocieerd met zachte contactlenzen, zullen we twee gebieden beschrijven die het opwindende potentieel hebben om ons te helpen zowel de gezondheid als het comfort bij het dragen van lenzen te verbeteren: epitheliopathie van de oogledenwisser en subklinische ontsteking van het oogoppervlak. Andere onderwerpen met betrekking tot zachte lenzen zijn onder meer knipperen, gevoeligheid van het oogoppervlak en veranderingen in de klier van Meibom, naast hypoxie die nog steeds een rol speelt in het besluitvormingsproces van hedendaagse oogzorgprofessionals. De presentatie wordt afgesloten met een bespreking van veranderingen die kunnen optreden tijdens het gebruik van starre cornea- en sclerale lenzen. Dit omvat epitheliale microcysten en bullae, corneale kleuring en neovascularisatie.

Lees meer

Science into practice

maandag 27 juni 2022 15:00 - 16:00

De contact lens praktijk ontwikkelt zich snel en de veranderingen blijven niet beperkt tot nieuwe producten. Voortdurende researchinspanningen hebben bewijs opgeleverd voor nieuwe manieren van werken, maar het duurt vaak heel erg lang voordat deze inzichten ook doordringen tot de praktijk in de aanpaskamers.

Deze sessie zal een aantal inzichten op contactlensgebied aanstippen die algemeen opgang doen -inclusief aspecten van onderzoek van oogoppervlak, lensaanpassen en materiaalkeuze- en zal ze aan de kaak stellen met behulp van beschikbaar nieuwe bewijs.

We zijn er van overtuigd dat je na het bijwonen van deze sessie op zijn minst een verandering zal aanbrengen in je routines bij het lens aanpassen

Lees meer