Jeroen Mulder

Jeroen Mulder is in 2005 afgestudeerd als optometrist, nadat hij in 2001 zijn opleiding tot opticien had afgerond. Tot 2015 combineerde hij werkzaamheden in de eerste en de tweede lijns oogzorg bij verschillende bedrijven. Van 2011 tot 2021 is hij werkzaam geweest op de Hogeschool Utrecht waar hij verantwoordelijk was voor al het contactlens-gerelateerde onderwijs. In 2018 heeft hij zijn MSc titel behaald in Clinical Optometry aan City, University of London en sinds november 2019 is hij werkzaam bij Visser Contactlenzen waar hij onderdeel uitmaakt van het management team en nog anderhalve dag in de week lenzen op medische indicatie aanmeet.
 
Daarnaast maakt hij sinds 2014 onderdeel uit van de programmacommissie van het NCC, waarin hij als programmadirecteur verantwoordelijk is voor het programma van het grootste contactlens-gerelateerde congres in de wereld.

Sessies

NCC Café

zondag 26 juni 2022 16:30 - 17:30

Op de oorspronkelijke datum van het NCC op 14 maart konden we al een beetje voorproeven in het NCC-café, met vast personeel achter de bar: Jeroen Mulder en Eef van der Worp – met échte NCC-bierviltjes voor de take-home-messages, en verder natuurlijk Nootjes-Cocktails-Conversatie aan de bar! Op het NCC zélf gaan we nog een stapje verder: nu met een echte DJ in het café: Jasper van Dam. 

Het thema van deze sessie is een beetje ‘de verschrikkelijke jaren ‘80’. Was dat zo verschrikkelijk dan? Als ervaringsdeskundige kan Eef van der Worp er in die zin over meepraten: hij kreeg zijn eerste, harde natuurlijk, lenzen aangemeten in de jaren ’80. Gevolgd door zachte lenzen waar je een jaar mee deed, etc. Wat is er verandert sinds de ‘verschrikkelijke’ jaren ’80 op contactlensgebied? Corneatopografen bestonden nog niet, silicone hydrogel lenzen was nog niet aan de orde, laat staan maand- of zelfs daglenzen! Samen met Jeroen Mulder – zelf nagenoeg geboren in de jaren ’80 – kijken we in deze sessie naar de ontwikkelingen. In het café vieren de contactlens! En glasses are for drinking.

Dat kan natuurlijk niet zonder muzikale begeleiding, een beetje top-2000 a-go-go met mooie ‘reportages’ en genoeg ammunitie om ook genoeg te leren deze sessie. Komt dat zien – schenk wat in – luister en geniet van de mooie muziekd door onze huis-DJ – met uiteraard met een hoofdrol voor de muziek van de jaren ’80. Niet zo heel verschrikkelijk!

Lees meer