Greg Sawyer

W. Gregory Sawyer is professor en een Distinguished Teaching Scholar aan het College of Engineering and College of Medicine aan de Universiteit van Florida. Prof. Sawyer heeft meer dan 200 tijdschriftartikelen gepubliceerd, heeft meer dan 10.000 citaten, heeft meer dan 20 patenten en is het meest trots op zijn talrijke PhD-studenten die nu faculteitsleden en wetenschappers over de hele wereld zijn. Hij was een spreker op TED 8, een lid van het oorspronkelijke Mars Rover-programma (NASA-JPL), leidde de eerste ruimtetribologie-experimenten op het International Space Station (ISS), ontwikkelde nieuwe biomaterialen voor het oogoppervlak en leidt momenteel inspanningen in kankertechniek.

Sessies

Why evert the eyelids?

zondag 26 juni 2022 16:30 - 17:30

Wat is het belang van een gezond ooglid bij het dragen van contactlenzen en hoe kunnen we dit het beste beoordelen in de klinische praktijk?

Lees meer

Defending the ocular surface

maandag 27 juni 2022 09:30 - 10:45

Het oogoppervlak wordt beschermd tegen debris en binnendringende micro-organismen door zowel niet-specifieke als specifieke afweersystemen.
Veranderingen aan het oogoppervlak, zoals het dragen van contactlenzen, kunnen deze bescherming verstoren en ook ziekteverwekkers introduceren waardoor het risico op infecties toeneemt.

Deze presentatie behandelt het afweermechanisme, de impact die een contactlens heeft op dit mechanisme en wat er kan gebeuren wanneer ons afweermechanisme verstoord raakt.

Lees meer