Andrew Pucker

Dr. Pucker is de Senior Director of Drug Development en hij is een praktiserend optometrist. Dr. Pucker behaalde zijn OD-, MS- en PhD-graden aan de Ohio State University. Zijn onafhankelijke onderzoekscarrière was gericht op droge ogen, contactlenzen en de ontwikkeling van bijziendheid. Hij is auteur van ongeveer 40 peer-reviewed publicaties en ongeveer 140 door redacteuren beoordeelde columns. Dr. Pucker is een fellow en diplomaat van de American Academy of Optometry, een fellow van de Scleral Lens Education Society en een fellow van de British Contact Lens Association. Hij heeft ook een aantal andere onderscheidingen ontvangen, waaronder twee William C. Ezell Fellowships, de Irvin M. en Beatrice Borish Award, de Rising Star Award van de Association of Schools & Colleges of Optometry, en door de Alliantie voor Oog- en Visieonderzoek.

Sessies

Why evert the eyelids?

zondag 26 juni 2022 16:30 - 17:30

Wat is het belang van een gezond ooglid bij het dragen van contactlenzen en hoe kunnen we dit het beste beoordelen in de klinische praktijk?

Lees meer

Defending the ocular surface

maandag 27 juni 2022 09:30 - 10:45

Het oogoppervlak wordt beschermd tegen debris en binnendringende micro-organismen door zowel niet-specifieke als specifieke afweersystemen.
Veranderingen aan het oogoppervlak, zoals het dragen van contactlenzen, kunnen deze bescherming verstoren en ook ziekteverwekkers introduceren waardoor het risico op infecties toeneemt.

Deze presentatie behandelt het afweermechanisme, de impact die een contactlens heeft op dit mechanisme en wat er kan gebeuren wanneer ons afweermechanisme verstoord raakt.

Lees meer