Vincent Molkenboer

Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in optiekzaken als opticien/contactlensspecialist/optometrist en 11 jaar winkeleigenaar te zijn geweest, vervolgde Vincent zijn loopbaan bij Alcon in 2015. Zijn huidige functie is de verantwoordelijkheid voor het Marketing en Professional Affairs team binnen de Benelux organisatie. 

Interessegebieden: Multifocale contactlenzen en technische & commerciële communicatie.

Sessies

Presbyopia – the Sequel

zondag 26 juni 2022 13:30 - 14:30

Binnen onze aanpastechnische werkzaamheden, hebben wij als contactlens specialist ook een adviserende rol. Dit geldt zeker ook in het geval van de presbyope patiënt, een patiëntengroep die explosief groeit. Er zijn nogal wat mogelijkheden als het gaat om presbyopie correctie, denk maar aan multifocale brillen, contactlenzen maar ook multifocale implantlenzen. 

De huidige presbyopen zijn niet meer te vergelijken met de vorige generaties. Was je vroeger oud op je vijftigste levensjaar, lijkt het leven daar nu te beginnen. Het zijn vaak actieve sporters, nemen deel aan allerlei cursussen en reizen volop de wereld rond. Door deze doorgaans actieve levensstijl stellen zij hoge eisen aan het gezichtsvermogen op alle afstanden.  Een bril is dan niet altijd even handig en een oogoperatie is vaak niet de eerste keuze. Geen wonder dat er binnen deze groep grote interesse is voor contactlenzen. 

Het ontwikkelen van succesvolle multifocale contactlenzen is voor de industrie dan ook een groot aandachtspunt. Inmiddels zijn er een scala aan presbyopie oplossingen in zacht, vormstabiel, Ortho-k en zelfs scleraal. In deze lezing worden de mogelijkheden, maar ook de grenzen verkend van wat u op het gebied van contactlenzen kunt bieden of adviseren aan uw presbyope patiënt.

 

Lees meer

Daily disposables: Room to grow (2)

maandag 27 juni 2022 11:15 - 12:15

Nieuw onderzoek wordt gedeeld en er wordt onderzocht hoe en of er in Nederland behoefte is om te overwegen om ze vaker aan patiënten aan te bevelen.
 

Lees meer