Marco van Beusekom

Marco van Beusekom volgde de optiekopleiding aan de Christiaan Huygensschool in Rotterdam, waar hij in 1985 afstudeerde. Daarna volgde hij de (MBO) opleiding optometrie eveneens in Rotterdam en vervolgens de opleiding tot contactlensspecialist in Haarlem. In Januari 2002 studeerde hij af aan de Hogeschool van Utrecht afdeling Optometrie.

Vanaf begin jaren ’90 heeft hij zich helemaal toegelegd op het aanmeten van contactlenzen en heeft ervaring opgebouwd met het aanmeten van lenzen voor cosmetische toepassingen, maar ook toepassingen voor medische indicaties. Sinds 2011 werkt hij voor Johnson & Johnson Vision Care als Sr. Profesional Education & Development manager verantwoordelijk voor Duitsland, Oostenrijk en de Benelux. In de afgelopen 25 jaar heeft hij vele lezingen gegeven over de toepassing van contactlenzen en praktijk management in zowel Nederland maar zeer zeker ook internationaal. Hij is een veel gevraagd spreker op diverse internationale congressen en heeft naast de lezingen ook vele artikelen geschreven over het onderwerp contactlenzen.

Marco van Beusekom is bijzonder lid van het Nederlands Oogheelkunig Genootschap (NOG), bestuurslid van de stichting NCC en grondlegger van het NCC congres, waarvan hij nu nog de rol van scientific director vervult. In 2008 ontving hij het erelidmaatschap van de Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten (ANVC) voor zijn rol binnen de promotie van de contactlens en zijn werk voor het NCC en Podium Cornea & Contactlenzen. In 2017 ontving hij de Jan Kok penning voor zijn bijdrage aan de promotie van contactlenzen en het contactlens onderwijs in het algemeen.

Sessies

Presbyopia – the Sequel

zondag 26 juni 2022 13:30 - 14:30

Binnen onze aanpastechnische werkzaamheden, hebben wij als contactlens specialist ook een adviserende rol. Dit geldt zeker ook in het geval van de presbyope patiënt, een patiëntengroep die explosief groeit. Er zijn nogal wat mogelijkheden als het gaat om presbyopie correctie, denk maar aan multifocale brillen, contactlenzen maar ook multifocale implantlenzen. 

De huidige presbyopen zijn niet meer te vergelijken met de vorige generaties. Was je vroeger oud op je vijftigste levensjaar, lijkt het leven daar nu te beginnen. Het zijn vaak actieve sporters, nemen deel aan allerlei cursussen en reizen volop de wereld rond. Door deze doorgaans actieve levensstijl stellen zij hoge eisen aan het gezichtsvermogen op alle afstanden.  Een bril is dan niet altijd even handig en een oogoperatie is vaak niet de eerste keuze. Geen wonder dat er binnen deze groep grote interesse is voor contactlenzen. 

Het ontwikkelen van succesvolle multifocale contactlenzen is voor de industrie dan ook een groot aandachtspunt. Inmiddels zijn er een scala aan presbyopie oplossingen in zacht, vormstabiel, Ortho-k en zelfs scleraal. In deze lezing worden de mogelijkheden, maar ook de grenzen verkend van wat u op het gebied van contactlenzen kunt bieden of adviseren aan uw presbyope patiënt.

 

Lees meer

Daily disposables: Room to grow (1)

zondag 26 juni 2022 16:30 - 17:30

Nieuw onderzoek wordt gedeeld en er wordt onderzocht hoe en of er in Nederland behoefte is om te overwegen om ze vaker aan patiënten aan te bevelen.
 

Lees meer

(NON) Compliance

maandag 27 juni 2022 09:30 - 10:45

Compliance, of beter gezegd Non-compliance, is nog steeds een zeer actueel onderwerp in de dagelijkse praktijk. Waarom volgen consumenten onze adviezen en die van fabrikanten niet of nauwelijks op? Welke tips & tricks kunnen we gebruiken om erachter te komen of een consument de waarheid vertelt? Welke vragen dienen we te stellen en hoe komen we erachter of de consument de waarheid verteld. Wat zijn de meest recente getallen als het gaat om compliance. Hoe veilig zijn contactlenzen nu echt en kunnen we dit onderbouwen met recente studies of artikelen.
 

Lees meer