John Gelles

Dr. Gelles is de directeur van de afdeling speciale contactlenzen van het Cornea and Laser Eye Institute en het CLEI Center for Keratoconus in Teaneck, New Jersey. Hij is een assistent-klinisch professor aan de Rutgers New Jersey Medical School in de afdeling Oogheelkunde en Visuele Wetenschappen, en een adjunct-klinische professor aan de State University of New York College of Optometry, Illinois College of Optometry en New England College of Optometry.

Hij is een fellow van de American Academy of Optometry, Scleral Lens Society, Contact Lens Society of America, British Contact Lens Association, de International Academy of Orthokeratology and Myopia Control, en een klinische PROSE-fellow. Daarnaast is hij bestuurslid van de Contact Lens Society of America, bestuurslid en onderwijsvoorzitter van de International Keratoconus Academy, adviserend bestuurslid van het Gas Permeable Lens Institute, onderwijsvoorzitter van de Intrepid Eye Society, de voorzitter van de sectie collaboratieve zorg van de Refractive Surgery Alliance en is lid van de Innovations Council van de American Academy of Optometry.

Zijn klinische werk is uitsluitend gewijd aan speciale contactlenzen en de behandeling van keratoconus, cornea-aandoeningen, oogoppervlakaandoeningen en postoperatieve cornea-aandoeningen. Daarnaast is hij klinisch onderzoeker voor meerdere keratoconus- en speciale contactlensgerelateerde klinische onderzoeken bij CLEI.

Sessies

Why evert the eyelids?

zondag 26 juni 2022 16:30 - 17:30

Wat is het belang van een gezond ooglid bij het dragen van contactlenzen en hoe kunnen we dit het beste beoordelen in de klinische praktijk?

Lees meer

Defending the ocular surface

maandag 27 juni 2022 09:30 - 10:45

Het oogoppervlak wordt beschermd tegen debris en binnendringende micro-organismen door zowel niet-specifieke als specifieke afweersystemen.
Veranderingen aan het oogoppervlak, zoals het dragen van contactlenzen, kunnen deze bescherming verstoren en ook ziekteverwekkers introduceren waardoor het risico op infecties toeneemt.

Deze presentatie behandelt het afweermechanisme, de impact die een contactlens heeft op dit mechanisme en wat er kan gebeuren wanneer ons afweermechanisme verstoord raakt.

Lees meer

Ingredients for scleral lens succes

maandag 27 juni 2022 11:15 - 12:15

Scleralenzen zijn een unieke modaliteit, die over de hele wereld aan populariteit aan het winnen. Deze lezing zal het patientenprofiel dat scleralenzen nodig heeft introduceren. De principes van scleralens aan-passen,
complicaties en troubleshooten zullen worden uitgelicht. 

Unieke technieken en apparatuur zijn ontwikkeld en zullen worden be-schreven om het aanpassen te verbeteren. Samenwerking met specialis-ten ondersteunt de beste uitkomst voor patiënten met scleralenzen.

De basis ingrediënten van indicaties, aanpastechnieken en technologie worden allen gecombineerd om de perfecte cocktail te serveren bij de noodzaak van visuele rehabilitatie, behandeling van oogoppervlak en pijnverlichting. Al deze thema’s zullen geserveerd worden om van het succes van sceralenzen te kunnen genieten.

Lees meer