Carolina Kunnen

PhD, BOptom, BHealth, FBCLA - Carolina is een Nederlands gekwalificeerde optometrist en orthoptist met meer dan tien jaar klinische ervaring en werkt momenteel bij Alcon in de VS als Principal Clinical Development & Medical Affairs Project Lead voor Vision Care. Carolina promoveerde aan het Brien Holden Vision Institute en de University of New South Wales in Sydney, Australië. Haar staat van dienst omvat 15 jaar ervaring met het opzetten en leiden van een niet-gouvernementele organisatie die oogzorg levert in Afrika (The Optical Foundation), mede-oprichter van een startend bedrijf in wetenschapscommunicatie, het opzetten en co-voorzitterschap van de University of Houston Postdoc Vereniging, en enkele jaren lesgeven in Nederland, Ghana en Australië. Carolina is lid van de programmacommissie van het NCC, waar zij het wetenschappelijke programma leidt en het NCC-doe-onderzoeksprogramma.

Sessies

Help mijn man is onderzoeker!

NCC Doing Research

maandag 27 juni 2022 13:30 - 14:30

Ondertussen hebben zo’n 500 deelnemers van het NCC meegedaan aan de afgelopen NCC doing Research onderzoeken! Als proefpersoon, vrijwilliger of als publiek bij de presentaties. We nodigen je dus van harte uit voor deze sessie zodat we je kunnen vertellen wat er voor en na je deelname allemaal is gebeurd met deze studies.  

Tijdens deze sessie vertellen we aan de hand van de afgelopen NCC doing Research onderzoeken wat het inhoudt om een onderzoek op te zetten. We bespreken onderzoeken die typisch in een praktijk kunnen worden opgezet, en hoe deze van elkaar verschillen. Wat zijn de uitdagingen van zo’n klinisch onderzoek en hoe kunnen we deze tackelen? Daarnaast wordt uitgelegd hoe je als onderzoeker met de data om moet gaan, en hoe en waar je kan publiceren. 

Lees meer