Nicola Logan

Nicola Logan is hoogleraar optometrie en onderzoeksdirecteur voor de onderzoeksgroep Optometry and Vision Science, School of Optometry, Aston University, Birmingham, UK. Nicola is ook docent optometrie op zowel bachelor- als postdoctoraal niveau op het gebied van pediatrische optometrie en bijziendheid. Nicola's onderzoeksinteresses zijn de epidemiologie van brekingsfouten, de ontwikkeling en etiologie van bijziendheid en bijziendheidscontrole. Haar huidige onderzoeksprojecten bestrijken deze interessegebieden en omvatten klinische onderzoeken naar bijziendheidscontrole en risicofactoren voor progressie van bijziendheid bij kinderen met ondersteunende peer-reviewed publicaties op al deze gebieden.

Nicola leidt een actieve bijziendheidskliniek aan Aston University naast haar onderzoeksklinieken en laboratoria voor bijziendheid, en ze werkt samen met andere onderzoekers die werkzaam zijn op het gebied van bijziendheid als onderdeel van het Myopia Consortium UK en internationaal als taskforce-voorzitter en ambassadeur voor The International Myopia Institute.

Sessies

Boobytraps in Myopia Management

zondag 26 juni 2022 15:00 - 16:00

Deze sessie gaat niet alleen over prevalentie en incidentie, maar ook over de valkuilen in het behandelen en monitoren van myopie. 

Lees meer

Science into practice

maandag 27 juni 2022 15:00 - 16:00

De contact lens praktijk ontwikkelt zich snel en de veranderingen blijven niet beperkt tot nieuwe producten. Voortdurende researchinspanningen hebben bewijs opgeleverd voor nieuwe manieren van werken, maar het duurt vaak heel erg lang voordat deze inzichten ook doordringen tot de praktijk in de aanpaskamers.

Deze sessie zal een aantal inzichten op contactlensgebied aanstippen die algemeen opgang doen -inclusief aspecten van onderzoek van oogoppervlak, lensaanpassen en materiaalkeuze- en zal ze aan de kaak stellen met behulp van beschikbaar nieuwe bewijs.

We zijn er van overtuigd dat je na het bijwonen van deze sessie op zijn minst een verandering zal aanbrengen in je routines bij het lens aanpassen

Lees meer

Consensus on Myopia

maandag 27 juni 2022 15:00 - 16:00

Een sessie met de meest recente inzichten en informatie verkregen tijdens verschillende congressen over de gehele wereld. Topics die in de speciale Myopia editie van het IOVS (Investigative Ophthalmology & Visual Science) 2019 & 2021 beschreven zijn o.a.:

Defining and Classifying Myopia; Interventions for Myopia Onset and Progression; Clinical Myopia Control Trials and Instrumentation; Clinical Myopia Management Guidelines; Impact of myopia; Risk factors for myopia; Prevention of myopia.

Lees meer