Mark Bullimore

Professor Bullimore is een internationaal bekende wetenschapper, spreker en onderwijzer gevestigd in Boulder, Colorado. Hij behaalde zijn diploma optometrie en PhD in Vision Science aan de Aston University in Birmingham, Engeland. Hij bracht het grootste deel van zijn carrière door aan de Ohio State University en de University of California in Berkeley en is nu adjunct-professor aan de University of Houston. Hij is Associate Editor of Ophthalmic and Physiological Optics en voormalig redacteur van Optometry and Vision Science. Zijn expertise op het gebied van bijziendheid, contactlenzen, slechtziendheid, presbyopie en refractieve chirurgie betekent dat hij adviseur is voor een aantal oogheelkundige, chirurgische en farmaceutische bedrijven. Dit werk heeft geleid tot goedkeuring van onder meer Paragon CRT, Alcon's iLux en CooperVision's MiSight-lens. Hij is co-auteur van meer dan 100 peer-reviewed wetenschappelijke artikelen, waaronder verschillende moderne klassiekers op het gebied van bijziendheid.
 

Sessies

Boobytraps in Myopia Management

zondag 26 juni 2022 15:00 - 16:00

Deze sessie gaat niet alleen over prevalentie en incidentie, maar ook over de valkuilen in het behandelen en monitoren van myopie. 

Lees meer

(NON) Compliance

maandag 27 juni 2022 09:30 - 10:45

Compliance, of beter gezegd Non-compliance, is nog steeds een zeer actueel onderwerp in de dagelijkse praktijk. Waarom volgen consumenten onze adviezen en die van fabrikanten niet of nauwelijks op? Welke tips & tricks kunnen we gebruiken om erachter te komen of een consument de waarheid vertelt? Welke vragen dienen we te stellen en hoe komen we erachter of de consument de waarheid verteld. Wat zijn de meest recente getallen als het gaat om compliance. Hoe veilig zijn contactlenzen nu echt en kunnen we dit onderbouwen met recente studies of artikelen.
 

Lees meer