Karin Teuben

Karin voltooide in 2010 haar studie optometrie aan de Hogeschool Utrecht en is sindsdien werkzaam bij Lens. Hier combineert ze haar passies voor (vormstabiele) contactlenzen en myopie controle. Ook neemt ze de stagebegeleiding voor haar rekening. Sinds maart 2015 versterkt ze, naast haar werk bij Lens, ook regelmatig de poli Oogheelkunde van het Sint Antonius Ziekenhuis. Sinds september 2018 is ze voorzitter van de Commissie Contactlenzen van de OVN. Deze commissie heeft o.a. als doel het verbeteren van de kwaliteit van contactlensaanpassingen-en controles in Nederland. Ook is ze regelmatig spreker op (inter)nationale congressen. Naast haar passie voor ogen is ze een fanatiek hardloopster met een voorliefde voor ultramarathons. Het ultieme doel: Een 250km lange race op Antarctica, de koudste woestijn ter wereld.

Sessies

Hoe veilig is orthokeratologie?

zondag 26 juni 2022 11:15 - 12:15

Orthokeratologie (Ortho-K) is in Nederland geïntroduceerd in 2002. De markt groeide snel tot zo’n 80.000 tevreden dragers op dit moment. Lange tijd was de typische Ortho-k drager de adolescent en jongvolwassene. We zien nu een verandering richting het aanmeten van steeds jongere kinderen. Een logisch gevolg van het grote aantal publicaties over de positieve resultaten in Myopie management met Ortho-k. Hoe veilig is Ortho-k in het algemeen en vooral hoe zit het bij kinderen?

Deze sessie gaat op basis van actuele literatuur en publicaties proberen de vraag te beantwoorden. 
Op basis van ervaring uit binnen- en buitenland worden richtlijnen gepresenteerd voor veilige toepassing van Ortho-k . Tips en strategieën die u morgen al in uw Ortho-k praktijk kunt toepassen.  

Lees meer

ABC van een myopiepraktijk

Beyond 2020

zondag 26 juni 2022 15:00 - 16:00

Er wordt al jaren veel gezegd en veel geschreven over myopie-management: de voorgaande NCC-congressen stonden er bol van, en er wordt dan ook wel gezegd dat ‘myopie-management al een hele toekomst achter zich heeft’. Maar hoe zit het nu in de praktijk? We kunnen in concepten blijven praten als het gaat om myopie – maar het blijft allemaal wat abstract. Daarom komen in deze sessie drie mensen aan het woord, die alle drie in een myopie-praktijk werken en heel gericht met kinderen bezig zijn om te kijken wat nu de beste strategie is om myopie zoveel mogelijk te remmen.

In die zin past deze sessie misschien nog wel het meest van alle sessies op dit congres bij het thema: ‘Beyond 2020’. Want dit gaat over de toekomst van ons vak, voorbíj́ aan het jaar 2020 dus, en de rol die myopie management daarin kan spelen. Maar het gaat om zoveel méér dan alleen ‘visus 2020’ ofwel visus 1.0: het gaat om jonge mensen die nog een heel leven voor zich hebben, en het met die twee ogen moeten doen die ze bij hun geboorte – met of zonder genetische belasting – hebben meegekregen. Maar het gaat ook over de veranderende maatschappij en de toenemende digitale druk die dit op de jonge generatie – niet voor niks de digitale generatie genoemd – ligt. Onze ogen én die van onze patiënten moeten gericht zijn op de toekomst!

Lees meer