Jacinto Santodomingo

Jacinto Santodomingo studeerde af in optometrie in Spanje en verhuisde vervolgens naar het VK om een ​​MSc te volgen, gevolgd door een doctoraat in optometrie en visiewetenschappen.

Na afronding van zijn postdoctorale studie en na een korte periode in de klinische praktijk, verhuisde hij naar Japan om de functie van Global Professional Relations Manager voor Menicon Co., Ltd op zich te nemen. Jacinto keerde in 2006 terug naar Spanje en zes jaar later werd hij benoemd tot Clinical Affairs. Manager & Senior Research Scientist voor Menicon R&D.

Zijn carrièredoelen omvatten de ontwikkeling van producten die voldoen aan de marktbehoeften van concept tot productie binnen de oogheelkundige/farmaceutische industrie, met de nadruk op producten die gericht zijn op het verminderen van myopieprogressie bij kinderen. In 2011 ontving hij de prestigieuze Irving Fatt Memorial Lecture Award van de British Contact Lens Association. Hij is een Fellow van de American Academy of Optometry en de British Contact Lens Association, en lid van de International Society of Contact Lens Research.

Hij heeft meer dan 60 papers, posters en uitgenodigde lezingen op internationale conferenties over de hele wereld gepresenteerd en is auteur van meer dan 50 gerefereerde en professionele publicaties, evenals verschillende boekhoofdstukken. Zijn onderzoeksinteresses omvatten bijziendheid, oculaire biometrie, het hoornvlies en de traanfilm, en verschillende aspecten van contactlenzen.

Sessies

Hoe veilig is orthokeratologie?

zondag 26 juni 2022 11:15 - 12:15

Orthokeratologie (Ortho-K) is in Nederland geïntroduceerd in 2002. De markt groeide snel tot zo’n 80.000 tevreden dragers op dit moment. Lange tijd was de typische Ortho-k drager de adolescent en jongvolwassene. We zien nu een verandering richting het aanmeten van steeds jongere kinderen. Een logisch gevolg van het grote aantal publicaties over de positieve resultaten in Myopie management met Ortho-k. Hoe veilig is Ortho-k in het algemeen en vooral hoe zit het bij kinderen?

Deze sessie gaat op basis van actuele literatuur en publicaties proberen de vraag te beantwoorden. 
Op basis van ervaring uit binnen- en buitenland worden richtlijnen gepresenteerd voor veilige toepassing van Ortho-k . Tips en strategieën die u morgen al in uw Ortho-k praktijk kunt toepassen.  

Lees meer

Boobytraps in Myopia Management

zondag 26 juni 2022 15:00 - 16:00

Deze sessie gaat niet alleen over prevalentie en incidentie, maar ook over de valkuilen in het behandelen en monitoren van myopie. 

Lees meer